Lekkage waterleiding in Amersfoort

Een geknapte waterleiding heeft weinig tijd nodig om uw mooie vloerbedekking volledig te doorweken. Maar ook in mildere vorm kan een lekkage zich kenbaar maken. Denk aan plasjes water in de buurt van een leiding of vochtplekken in de muur. Hoe dan ook, een lekke leiding in uw woning is altijd een zeer vervelend probleem.

Oorzaken lekkage waterleiding Amersfoort

Verschillende oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan kleinere water lekkages. Denk bijvoorbeeld aan corrosie van (delen van) de waterleiding of verbindingen die niet meer waterdicht zijn. Lekkage in een koppelpunt in een leiding ontstaat vaak door uitdroging van de rubbertjes die gebruikt worden om de verbinding waterdicht te maken.

Gebruik door de jaren heen kan ook voor reguliere slijtage van de leiding zorgen. Een breuk in de waterleiding kan het gevolg zijn van dergelijke gebruiksslijtage. Natuurlijk is het ook mogelijk dat een leiding springt door ruw gebruik of bij een verbouwing.

Er staat altijd druk op een waterleiding, ook als de kraan uit staat. Het water spuit er daarom onder druk uit en dat kan nare gevolgen hebben. Prachtig laminaat kan in no time verworden tot een kromme onbruikbare rommel wanneer het lang in een plas water ligt. Bij een gesprongen waterleiding op een verdieping, heeft het plafond een verdieping lager enorm te lijden.

Dergelijke schade geeft vaak veel hoofdbrekens en pittige rekeningen. Dat kan niet de bedoeling zijn. Het inschakelen van een vakman om de lekkage op te lossen is daarom van groot belang. Een specialist ziet door jarenlange ervaring snel wat de oorzaak van de lekkage is en herstelt het vaak ter plekke voor u.

Snelle hulp bij een lekkende waterleiding

Om nog meer schade te voorkomen is het van belang de hoofdkraan van de waterleiding dicht te draaien voor u contact opneemt met de specialist. Daarna belt u direct met Spoed Loodgieter Service op telefoonnummer 030 - 200 36 63. We plannen een afspraak in om u snel van uw probleem af te helpen!